“Dat is precies wat ik zoek in een fotograaf;

iemand die de yoga houdingen kent waardoor ze altijd goed vastgelegd worden.” En dat is precies waarom ik al een aantal jaren aan yoga doe😉. Niet exact, maar het is een fijne bijkomstigheid.

Yoga hoort bij mijn dagelijkse ochtendroutine.

De ene dag doe ik een korte sessie van 15 minuten en de andere dag een langere van 45 minuten. Door dagelijks yoga te doen begin ik mijn dag ontspannen en relaxed. Een bijkomend voordeel is dat ik werk aan mijn gezondheid, kracht, flexibiliteit, conditie en krijg ik energie en een goede focus voor de dag.


Jaren geleden alweer ben ik begonnen met yoga.

Gewoon thuis. Ik was op zoek naar meer fitheid en ik wilde werken aan mijn conditie, lichaamshouding, kracht en flexibiliteit. Ik wilde niet een paar keer in de week naar de sportschool. Dat had ik in het verleden al een paar keer geprobeerd. Dat gaat dan een paar weken goed, maar op een gegeven moment komt de klad erin en ben je zomaar weer alleen maar een donateur van de sportschool, zonder er ook maar een enkele keer te sporten. Dat wilde ik dus niet. Ik zocht dus iets wat ik thuis kan doen, op mijn manier, in mijn tijd. 




Yoga dus, misschien voor veel mensen niet iets wat je zomaar gaat doen. Er hangt voor veel mensen ook best wel iets zweverigs aan. Dat dacht ik vroeger trouwens zelf ook, maar inmiddels weet ik beter en ervaar ik wat de vele voordelen zijn van het dagelijks (of regelmatig) uitoefenen van yoga. Yoga is dan ook veel meer dan zomaar een sport; het is een levenswijze.


Voor mijn fotografie (branding)shoots bevind ik mij regelmatig in onmogelijke houdingen om het shot te maken.

Regelmatig moet ik vanuit een laag gezichtspunt fotograferen en dan is het wel handig wanneer ik deze houding een poosje zonder trillen kan volhouden. Daarbij merk ik dat ik een veel betere houding heb en meer kracht in mijn armen benen en rug. En dit alles zonder gewichten te duwen, maar door bijna dagelijks mijn asana's en flows te doen. 



Door mijn passie voor yoga vind ik het ook heerlijk om yogi's vast te leggen.

Een groot voordeel is dat ik weet hoe een houding er uit hoort te zien en dat ik dus niet alleen maar op zoek ben naar het fotografisch perfecte plaatje, maar dat plaatje moet ook kloppen natuurlijk! Onlangs sprak ik met een yoga teacher op een netwerkbijeenkomst en dit waren letterlijk haar woorden: “Dat is precies wat ik zoek in een fotograaf; iemand die de yoga houdingen kent waardoor ze altijd goed vastgelegd worden.”





Ben jij op zoek naar de perfecte fotograaf die jou, je yoga en eventueel je yogastudio vast kan leggen op de manier die jij wilt?