fbpx

In deze vreemde tijd van het corona virus, waarin de hele wereld lijkt te zijn veranderd, moeten we allemaal openminded zijn. Heel veel wat we kenden, wat we deden, kan nu niet meer. Hoe vreemd is het nu, wanneer je op Netflix naar een serie kijkt en iedereen daar elkaar nog aan kan raken, elkaar nog kunnen knuffelen. Een hand op iemands schouder leggen of een arm om iemand heen slaan. Mij persoonlijk geeft dat best een vreemd gevoel, dat kan niet meer zomaar. En hoe lang gaat dat nog duren? We hopen natuurlijk allemaal dat dit zo snel mogelijk weer voorbij is, maar eerlijk? ik denk dat er heel veel dingen wel blijvend veranderd zijn.

Het nieuwe normaal

In heel veel beroepen moet er nu gezocht worden naar het nieuwe normaal. Het nieuwe normaal heet social distancing in heel mooi Nederlands. Tenminste anderhalve meter bij iemand vandaan blijven. De afgelopen 2 maanden zijn bij mij persoonlijk alle fotoshoots die gepland stonden uitgesteld. Uit veiligheid, uit angst. We wisten 2 maanden geleden nog veel minder dan nu. Je ziet nu al wel weer dat Iedereen begint te wennen aan het nieuwe normaal en langzaam zie je weer meer mensen op straat verschijnen. Heel veel ondernemers zie je ook langzaam komen met oplossingen. Oplossingen die er voor zorgen dat ze hun vak weer kunnen uitoefenen zonder een gevaar voor zichzelf of de ander.

Verbinding houden op anderhalve meter

Als fotograaf voelt het ook nog vreemd. Ik hou van close-ups en daardoor kwam ik wel vaak binnen de anderhalve meter van de klant. Ook houd ik graag verbinding met de klant en laat ik graag de resultaten zien op de camera, zodat de klanten zien dat ze het heel goed doen en dat we hele mooie dingen aan het creëren zijn. Wat ook van een fotograaf verwacht wordt is dat je niet mooi vallende kleding opmerkt en dit corrigeert. Dat je het haar iets anders legt, noem maar op. Je zorgt als fotograaf voor het perfecte plaatje. Hier moet ik dus wat op gaan verzinnen om het geweldige fotografie vak weer mogelijk te maken.

De oplossingen

Ik weet het zeker. Het is mogelijk. Door het gebruik van verschillende lenzen kan ik meer afstand houden van de klant terwijl ik toch meer inzoom. Ik ga dus meer een telelens gebruiken zodat ik buiten die anderhalve meter blijf. Wanneer ik binnen foto’s maak, kan ik mijn camera verbinden aan mijn laptop, zodat de foto’s direct te zien zijn op het grotere scherm. Dit is eigenlijk beter dan op het kleine displaytje achter op de camera. En zo kan de klant heel goed de gemaakte foto’s beoordelen en kunnen we heel gemakkelijk de foto’s nog beter maken. Het zal heel anders worden, maar de kracht zit hem in het flexibel denken en vooral denken in oplossingen. En niet blijven hangen in wat ooit was. Wat was is nu geweest. Op naar het nieuwe nu. Op naar het nieuwe normaal en de nieuwe fotografie. De anderhalve meter fotografie.

Tijdens een fotoshoot blijf ik altijd op tenminste 1,5 meter afstand van de klant.

Door het gebruik van meerdere lenzen kan ik ook bij eventuele close-up portretten deze veilige afstand waarborgen. Aanwijzingen over posities doe ik verbaal en door middel van voordoen.

Merk jij nu het nieuwe seizoen gestart is, dat je graag nieuwe foto’s wilt? Dat je de behoefte voelt aan vernieuwing en wil je dit jezelf cadeau geven? Voel jij dat je klaar bent om jezelf vast te leggen op de foto? Maar heb je nog wat vragen?

Plan dan een gratis gesprek met me in.

Zodat ik samen met je kan kijken wat voor jou de volgende stap is. Klinkt dit interessant voor je en wil je graag persoonlijk door mij geholpen worden, dan spreek ik je graag tijdens ons gratis kennismakingsgesprek. Zo heb jij op korte termijn jouw unieke foto’s.

 

Wat anderen zeggen over MrLangeveldPhoto

Jeroen is een professionele geduldige fotograaf die je vanaf het begin op je gemak weet te stellen. Hij neemt veel tijd voor het maken van foto’s en geeft aanwijzingen voor een mooie natuurlijke houding. Hij vindt het leuk om te experimenteren waardoor je ook creatieve foto’s kunt verwachten. Kortom, ik zou hem iedereen die mooie zakelijke foto’s nodig heeft absoluut aanraden als fotograaf!
Dankjewel Jeroen en Ivette voor de leuke dag en prachtige foto’s!

Nathalie

Happy Communications

Ik ben onwijs blij met de foto’s die Jeroen van mij heeft gemaakt. Het was een onwijs leuke middag en er was een hele ontspannen sfeer. Dat zorgde ervoor dat ik me heel erg op mijn gemak voelde tijdens het fotograferen. Zo zijn alle foto’s echt geworden hoe ik ben.
Jeroen kwam zelf met leuke ideeën en dat was heel erg fijn. Ivette was er ook bij, ze zorgde ervoor dat de zon mooi in mijn gezicht scheen en het was ook heel erg gezellig met haar!

Kortom ik ben onwijs blij! Dank je wel Jeroen! 🙂

Iris

Professionals in Design

Open chat