fbpx

Ben jij een webshop eigenaar en heb jij ook moeite met productfotografie? Dan is deze blog zeker voor jou.
In deze blog leer je hoe ik het jou makkelijk kan maken met productfotografie. Maar ook hoe je als ondernemer met een positieve mindset jouw business kan runnen en hoe je de law of attraction kan toepassen.

Een kijkje in de keuken.

Afgelopen week bevond ik mij door mijn productfotografie in alle opzichten in de keuken. “In de keuken?” zal je nu denken, dat heeft toch niets met fotografie te maken? Lees snel verder en je komt er achter.
In de afgelopen jaren heeft de fotografie mij al op veel bijzondere plekken gebracht. Ik heb heel veel bijzondere momenten van zeer up-close mogen beleven. Simpel en alleen omdat ik het talent heb om dierbare momenten op een hele mooie manier vast te leggen met mijn camera. Dit is een talent die ik mij zelf trouwens helemaal zelf heb aangeleerd. Gewoon door het te doen. Zelf uitvinden en ontdekken. Vind ik mooi wat ik nu gemaakt heb? Heel goed, zo niet ga ik net zo lang door tot ik het uitgedokterd heb. Everything is figureoutable (hè Kim?). Dit geldt voor het fotograferen zelf, maar ook voor het ontwikkelen van de foto’s. Wat vind ik mooi, wat is mijn stijl? Wat heb ik nodig en wat moet ik leren om te maken wat ik wil en wat ik mooi vind?

Productfotografie.

Zo ben ik onlangs begonnen met productfotografie. Al een aantal jaren ben ik natuurlijk de fotograaf van de webshop Care4Fair, inmiddels omgedoopt naar AboutIluh. Deze webshop zijn wij ooit gestart om het Kindertehuis Garuda House te ondersteunen. Ik vind het super leuk om de producten zo mooi mogelijk op de foto te zetten en inmiddels heb ik een kamer in ons huis omgebouwd tot kleine studio, waarin de achtergrond en belichting gewoon kan blijven staan. Super handig, want zo hoef ik het niet steeds weer op te bouwen en af te breken in de woonkamer.

Heerlijke vegan gebakjes.

Sinds kort bied ik dus aan webshopeigenaren aan om voor hen de productfotografie uit handen te nemen. Want ik weet hoe lastig het is om kwalitatief goede, maar vooral ook mooie foto’s te maken die jouw producten mooi tot hun recht laten komen. Aan de andere kant wordt dit ook vaak onderschat. Zo kwam vorige week mijn zwager Gertjan bij mij om vegan gebakjes te fotograferen. Heb je even 30 minuutjes om wat foto’s te maken van wat gebakjes die wij gebakken hebben? Ik wil ze graag op de website zetten en gebruiken op mijn nieuwe Instagrampagina. Ik vertelde hem direct dat dat waarschijnlijk geen 30 minuutjes zou gaan kosten. Toen wij eenmaal aan de gang waren kwam hij er ook wel achter wat er allemaal bij komt kijken om de producten mooi tot hun recht te laten komen. Mooie ondergrond, mooie achtergrond, goede belichting, juiste compositie. En dan heb je het nog niet eens over de bewerking. Aan het einde van de middag had Gertjan mooie foto’s en wij heerlijke vegan gebakjes, want ja, ze waren echt heel lekker.

Wij hebben er heerlijk van genoten. Is ook wel eens leuk voor mij, ik die niet tegen lactose kan en dat soort snoeperijtjes dus altijd aan mij voorbij laat gaan.

Vegan gebak

Everything is figureoutable

Dezelfde dag kreeg ik een aanvraag om voor een webshop een aantal sets handgeslepen koksmessen te fotograferen. Heel tof natuurlijk. Ze werden mij toegestuurd, zodat ik in mijn eigen studio de foto’s kon maken en ook maakte ik een aantal sfeerfoto’s in de keuken van mijn schoonmoeder. Die keuken is net even wat groter en mooier dan de onze. Improviseren, dat was het zeker. Een hele grote uitdaging ook. Wat waren het mooie messen en wat glommen ze mooi! En daar was dan ook de uitdaging, alles weerspiegelde in de messen en je zag de hele kamer terug in de weerspiegeling. Het heeft me wat uurtjes uitzoeken, trial en error gekost, maar uiteindelijk was ik en de klant blij met het resultaat. Everything is figureoutable, doorgaan tot het lukt en je niet laten weerhouden door wat tegenslag.

Falen is geen optie.

Wanneer je je doel helder hebt. Je ziet het precies voor je hoe je het wilt hebben. Dan ga je toch net zo lang door tot je dat bereikt hebt? Falen is geen optie, falen bestaat niet, falen is alleen maar leerproces. Is dit ook niet hoe dat in het hele leven is? Is dit ook niet de mindset van alle succesvolle ondernemers die je kent? Zij hebben een doel en ze stoppen niet voordat ze dat doel bereikt hebben, no matter what.

Law of attraction.

Heb jij ook een doel, een plan, een droom? Zorg er dan ook voor dat je je deze mindset aanleert en stop niet voordat je dit bereikt hebt. Laat je door niets of niemand tegenhouden. Maar één ding is wel echt heel belangrijk; Geniet van de reis. Geniet van alle mooie dingen die op je pad komen, maar geniet ook van de wat minder mooie dingen. Dat is lastiger, maar het is een leerproces. Geniet van het leren. Geniet van deze ontdekkingsreis en have fun. Ben jij op dit moment nog niet waar je wilt zijn en ben je daardoor niet happy? Denk je alleen maar waar je naar toe wilt en baal je van het heden hoe het nu is? Probeer het nu te accepteren en heb juist vrede met je situatie hoe die nu is. Dit gaat jou helpen om te komen waar je wilt zijn. Wanneer je je namelijk focust op het heden waar je niet blij mee bent, zal je meer gebeurtenissen op je pad krijgen zoals ze nu zijn, niet happy dus. Door vrede te hebben met het heden, te accepteren hoe je leven nu is, zal je leven wel mooier worden. De wensen en dromen die je hebt zullen jouw kant op komen. Je gaat mensen ontmoeten die jou verder helpen. Je gaat mensen ontmoeten die hetzelfde denken en voelen als jij. En voordat je het weet leef jij jouw droomleven.

Heel grappig hoe ik van fotografie via mindset bij de law of attraction ben gekomen. Want ja dat laatste is wat de law of attraction is.

Ik ben super dankbaar voor mijn persoonlijke reis en voor wat ik allemaal heb mogen leren. Met name het afgelopen jaar is een rollercoaster geweest voor mij.

Ik ben nog lang niet waar ik wil zijn, maar ik geniet van deze reis en heb fun along the way.

Wil jij meer weten over productfotografie en wat ik voor je kan doen? Neem dan nu contact met mij op en ik vertel je graag wat ik voor je kan betekenen.

Wil jij in 5 stappen naar een
onweerstaanbare social media?

Open chat
Wil jij meer weten over productfotografie?