fbpx
Selecteer een pagina

Sinds ik “the roadmap to succes and happiness” van Michael pilarczyk in januari 2019 gevolgd heb, is mijn leven behoorlijk veranderd. Ik heb nu mijn doelen helder, ik weet waar ik nu sta en weet waar ik naar toe wil. Ik weet ook dat dit een lange weg is. Ik zal mijn grenzen steeds weer gaan stretchen. Ik ga dingen doen die nu nog voor mij zeer oncomfortabel zijn, maar ik weet dat ik het kan. Ik werk nu hard aan mijn mindset. Waar ik voorheen dacht in tekorten, kan ik nu denken in overvloed. Ik ben dankbaar voor alles wat ik heb, ik ben dankbaar voor iedereen die in mijn leven is. En ik ben dankbaar voor de hele mooie reis die leven heet.
Mijn mindset verandering is dus begonnen met de roadmap. Ik ben daarna de podcast “ Leef je mooiste leven” van Michael en Cindy gaan luisteren. Gewoon van begin tot eind. Ik deed dit tijdens mijn dagelijkse autorit van en naar mijn werk. Waar ik vroeger muziek luisterde, (Dat is trouwens nog steeds een erg grote hobby van me, maar daar kom ik later op terug.) luister ik nu podcasts. Ik vind het heerlijk om op deze manier te werken aan mijn persoonlijke ontwikkeling.
Ik leer zoveel en kom ook nog eens heerlijk ontspannen aan op mijn werk. Tijdens mijn wandeling van de auto naar het werk van 15 minuten kan ik alles op een rijtje zetten en herhaal ik mijn mantra van dankbaarheid.

Ochtendroutine

Sinds het voorjaar van 2019 ben ik ‘s morgens begonnen met yoga. Ik zet de wekker drie kwartier eerder en voor het ontbijt doe ik mijn yoga. Ik gebruik hiervoor de app “daily yoga”. In deze app werk je met hele duidelijke video’s waardoor je als beginner hier mooie stappen mee kunt maken en voor je het weet je geen beginner meer bent. Althans zo heb ik dat bij mezelf ervaren.

Ik vind het heerlijk om helemaal in het nu te komen, Wanneer ik al mijn gedachten uit kan zetten tijdens de yoga en ook nog eens soepeler hierdoor wordt, pluk ik daar de vruchten van als fotograaf. Tijdens het maken van de foto’s zit ik wel eens in onmogelijke houdingen. Ik merk nu ik hierover nadenk dat de yoga lessen mij hierin erg stimuleren.

Wat zo mooi is aan yoga is dat je helemaal in het hier en nu aanwezig bent. Door de focus op de ademhaling wordt je volkomen uit je hoofd gehaald. Geen gedachten meer, geen gepeins over alles waar je mee bezig bent en geen zorgen voor de moeilijke of angstige dingen die nog niet eens gebeurd zijn. Gewoon hier en nu. Dat is ontspanning en dat laadt mijn geest weer op.

Muziek

Wat mij ook helemaal in het nu plaatst is het luisteren naar muziek. Wanneer ik fijne muziek hoor gaat mijn brein in een andere stand. Ik kan heel goed alleen naar muziek luisteren. Door daarnaast me nergens anders op te focussen geniet ik hier nog meer van. Waar ik muziek ook voor gebruik is tijdens het schrijven, dan zet ik het liefst muziek op die ik erg goed ken. Hierdoor flowen de woorden automatisch op papier. Op dit moment luister ik naar één van de laatste albums van Prince, Plectrumelectrum. Maar eigenlijk werkt op dit moment echt elk album van Prince goed. Ik heb al sinds anderhalf jaar alle albums van hem op shuffle staan. Je moet weten dat ik wel een behoorlijke fan ben. Vanaf het moment dat ik in 1992 deze man voor het eerst live zag, ben ik alle albums gaan verzamelen. Ik ben naar veel concerten geweest, ik weet niet eens meer hoeveel precies. Ik heb hem zelfs samen met een andere muzikale held van mij op het podium gezien, Lenny Kravitz, wat een feest was dat!
Muziek is voor mij als echt introvertje wel heel belangrijk. Lekker mijn Bose Earbuds in, mij afsluiten en genieten van mijn muziek.

Fotografie

Tijdens het fotograferen voel ik mij altijd erg ontspannen. Het maakt niet uit wat ik aan het fotograferen ben, of het nu een bruiloft is, een bedrijfsshoot of tijdens onze mooie reizen. Ik ben op dat moment alleen maar bezig met alles wat er toe doet om een mooie foto te maken. Ik laat op dat moment dus alle andere dingen los in mijn hoofd en ben dus weer helemaal in het nu, complete ontspanning. Genieten van het moment, genieten van elk moment. Door compleet in het nu te zijn heb ik meer interesse in de ander. Ik luister goed naar mijn klant en zijn of haar wensen. Er ontstaat een fijne band wat resulteert in mooie ontspannen foto’s. Ik ga graag shooten op plekken waar het model zich heel erg op zijn of haar gemak voelt. Dat kan in een bos, op het strand of juist in een stad zijn. Maar ook natuurlijk op de eigen werkplek. Ik wil er altijd voor zorgen dat de persoon ontspannen en volledig als zichzelf op de foto komt.

Wil jij dit ook?

Voel jij dat je klaar bent om jezelf vast te leggen op de foto? Maar heb je nog wat vragen? Plan dan een gratis gesprek met me in, zodat ik samen met je kan kijken wat voor jou de volgende stap is.

Ik denk graag met je mee.

Gebruik onderstaande link om een gratis kennismakingsgesprek met mij te boeken.

Gratis gesprek inplannen voor professionele foto’s met Jeroen

Open chat