fbpx
Selecteer een pagina

Dat Jeroen en ik altijd alles samen doen, dat is volgens mij wel bekend. Alle ideeën die we hebben, werken we samen uit. En heeft de één ergens een afspraak, dan gaat de ander bijna altijd mee.

Een aantal weken geleden had Jeroen een fotoshoot in de stad Utrecht. Een stad die ik wel redelijk goed ken, maar Jeroen niet zo. Een logisch gevolg dat ik mee zou gaan. Maar deze dag werd ik omgetoverd tot assistente en lichtmaker.

Ik had er plezier in en ik vertel je in deze blog graag hoe deze dag was.

Jeroen richt zich met fotografie op ambitieuze ondernemers. Als ondernemer heb je een verhaal te vertellen en daarom wil je jezelf als ondernemer laten zien. Jeroen gaat als fotograaf met de ondernemer op pad en maakt prachtige foto’s.

Voor mij is het ontzettend mooi om te zien hoe Jeroen dit doet. Ik ken hem natuurlijk al een tijdje en ik weet heus wel hoe hij zich gedraagt als fotograaf.
Als we op reis zijn dan ben ik hem vaak een keer kwijt, dan ligt hij weer ergens op de grond omdat hij dat ene perfecte plaatje heeft gezien.

Oké, terug naar de business shoot. Dit was eigenlijk de eerste keer dat we in een ‘vreemde’ stad waren en foto’s gingen maken met de omstandigheden van dat moment.

We hadden geluk. Het was een doordeweekse dag. Een heerlijk zonnetje, maar niet te fel. En de onderneemster zelf had er ook zin in.

Utrecht is een stad met een aantal verborgen hofjes. Zelf was ik er wel eens geweest en gaf als idee aan om daar misschien te beginnen. We liepen richting de Dom. Achter de Dom heb je de kloostertuin De Pandhof.
Deze verborgen tuin ligt ingeklemd tussen de Domkerk en het Academiegebouw, en is een heerlijk idyllisch plekje vol bloemen en kruiden.

Het was er niet druk en we konden goed gebruik maken van alle muurtjes om foto’s te maken. Jeroen kijkt om zich heen om te beoordelen wat het perfecte shot is. Hij instrueert het model goed. Doet voor hoe het model moet gaan zitten of staan. Gaat zelf in de meest onmogelijke poses zitten om de foto te maken. Tijdens het fotograferen blijft hij steeds in contact met het model, blijft praten en geeft aan welke kant ze op moet kijken.

Op afstand sta ik er naar te kijken en ik zie dat het model helemaal op haar gemak is.

Zelf heb ik ook wel een belangrijke rol tijdens de fotoshoot.
Zoals ik net al zei, ik ben de lichtmaker.
Ben ik best wel trots op ☺

Ik hou namelijk de reflector vast.
Misschien denk je nu, oké, dus?
Eerst zag ik het ook niet hoor. Stond ik daar met die reflector en Jeroen gaf me allerlei instructies, maar ik snapte er niets van. Totdat ik eens het (zon)licht zag. De reflector wordt gebruikt als spiegel. Door de reflector op een bepaalde manier vast te houden, spiegel je het zonlicht in het gezicht van het model. Dit zorgt voor een goed belichting en een mooie gloed in het gezicht.

Na heel wat foto’s in en buiten de kloostertuin, was het idee om naar een restaurant te gaan en daarbinnen nog wat foto’s te maken.
Terwijl we daar heen wandelden, zag Jeroen nog een mooi bankje en grijs bouwhek en zag daar ook wel mooie plaatjes in. Hier werden dan ook nog een aantal foto’s gemaakt.

We gingen naar het restaurant The Streetfoodclub aan het Janskerkhof in Utrecht. Een hip en kleurrijk restaurant, een mix van luxe en het straatgevoel. Je wordt direct happy wanneer je dit restaurant binnen gaat.
Eerst even wat drinken en daarna ging de fotoshoot verder.
De laptop werd er bij gepakt en er werd nog een cappuccino besteld. Doen alsof je aan het werk bent en Jeroen maakt ondertussen foto’s.

We waren een aantal uren en ruim 800 foto’s verder. Tijd om deze fotoshoot af te sluiten.
Als we weer thuis zijn, weet ik dat er voor Jeroen nog heel wat werk ligt.
Het uitzoeken en bewerken van de foto’s. Ik weet eigenlijk niet wat Jeroen nou leuker vindt, de shoot of het nabewerken om zo de foto’s zo mooi mogelijk af te werken.

Model:
Iris Dorrestein, Professionals in Design

Locatie:
De Pandhof, kloostertuin
The Streedfoodclub Utrecht

Tip van de fotograaf: de kans is niet zo groot dat jij een professioneel model bent. En daarmee voel jij je waarschijnlijk niet echt op je gemak voor de camera. Maak je je zorgen wat je moet doen? Hoe je moet gaan staan of zitten? Maar ook hoe je moet kijken?
Laat dit gevoel los. Ik zorg voor een ontspannen sfeer en we maken er gewoon een hele leuke ochtend of middag van. Zodat jij je ware jij op de foto’s uitstraalt.

Open chat