fbpx

We zijn allemaal weleens onverwachts ergens op een plek waar zich een mooi fotomoment voordoet. En juist dan heb je je camera niet meegenomen. Het overkwam mij vorig jaar. Wij hebben een abonnement op een hele leuke kleine dierentuin in Kallenkote: dierenpark Taman Indonesia. (Echt een aanrader, moet je zeker eens naar toe gaan).

Omdat wij daar regelmatig komen, besloot ik een keer mijn camera niet mee te nemen. Ik ken de dieren en de vogels daar en heb ze al meerdere malen op de foto gezet. Nou bleek op een veld achter het park een aantal vrij grote zonnebloemen te staan. Ik balen, want waarom had ik mijn camera nou niet bij me?

Gelukkig had ik wel mijn iPhone en natuurlijk zit daar ook een camera op. Ik ging op mijn eigen wijze te werk en begon wat foto’s te maken. Uit allerlei hoeken en uiteindelijk kwam ik tot deze foto. Van onderuit en van redelijk dichtbij genomen.

De foto is bewerkt met één van mijn nog uit te komen presets. Wat vind je van het resultaat?

Zo zie je maar: Je camera maakt niet de foto, maar dat doe jij. Met de apparatuur die je op dat moment tot je beschikking hebt.

Tips voor fotograferen met je mobiel:

1. Ga zo dichtbij mogelijk en zoom niet in. Gebruik je voeten en niet de digitale zoom.
2. Maak je foto’s zo veel mogelijk bij goed daglicht. De foto’s gemaakt met een mobiel zijn vaak binnen wat minder mooi door de minder licht gevoelige sensor van de mobiel. Je krijgt dan meer ruis.
3. Wees creatief. Bekijk alle hoeken en wees niet tevreden met de allereerste foto.
4. Geef ze een leuke nabewerking in Lightroom Mobile en ontwikkel in je eigen stijl.

 

 

Open chat
Powered by